Nieuws

SMA-bestuurder vindt kosten toezicht veel te hoog

13-09-2007

Kleine en middelgrote accountantskantoren vinden dat zij binnenkort voor een deel van hun werkzaamheden veel te veel moeten gaan betalen aan de AFM, wanneer dit najaar de WTA ingaat. De verwachting is dat het aantal kantoren dat alle wettelijke controles mag uitvoeren, drastisch zal dalen.


Daarbij draait het vooral om de accountantscontrole van enkele honderden beursgenoteerde bedrijven, banken en verzekeraars, de zogeheten Organisaties van Openbaar Belang (OOB’s). Die worden nu vooral gecontroleerd door de Big Four, maar er zijn ook enkele kleinere kantoren, zoals SMA Accountants, die een aantal van deze OOB’s in portefeuille hebben. Zij willen de wettelijke controle daarvan blijven uitvoeren.

Lees verder op: http://www.accountancynieuws.nl/index.php?menu%3Dnieuws%26ArtikelId%3D2962

Ruim helft nieuwe klanten kiest voor internetboekhouden

13-09-2007

Meer dan de helft van de nieuwe klanten van AccountView heeft in het eerste halfjaar van 2007 gekozen voor internetboekhouden. Het is voor het eerst dat het aantal klanten dat de software van AccountView als dienst afneemt, groter is dan het aantal dat ervoor kiest de business software van het bedrijf aan te schaffen. Het succes van de oplossing voor internetboekhouden is volgens AccountView vooral te danken aan het feit dat gekozen is voor een uniek model, waarin de samenwerking tussen gebruikers van de software en hun accountant centraal staat.


Lees verder op: http://www.accountview.nl/av54447.htm

Nieuwe notebooks zijn het wachten waard

12-09-2007

De nieuwe generatie notebooks is het wachten waard. Dat stellen verschillende marktexperts over de notebookmarkt in 2008. Ze voorspellen onder andere dat de harde schijf wordt vervangen door chips en de opkomst van notebooks zonder Windows besturingssystemen.


Binnen de innovatie van notebooks  staat een aantal interessante technieken op het punt van introductie die zeker het wachten waard zijn. Hoewel het ongebruikelijk is om in de snelle wereld van de ontwikkeling van notebooks te wachten adviseert Informationweek de geïnteresseerden van laptops nog even de hand op de knip te houden. Er komen nieuwtjes aan die u niet wilt missen, stelt het blad. Verschillende experts en trend-analisten van de notebookmarkt concluderen een zevental marktontwikkelingen voor 2008. Grote notebooks worden groter, notebooks gaan breedbeeld, de omvang van kleine notebooks zal nog meer krimpen, de draadloze mogelijkheden breiden verder uit, de keuze voor groene leveranciers wordt eenvoudiger, vaste opslag op chips in plaats van schijven. steeds meer notebooks betekent steeds minder Windows.

Lees verder op: http://www.computable.nl/nieuws.jsp?id=2112395

Ketenintegratie: accountantskantoren verenigt u

05-06-2007
De voordelen van ketenintegratie reiken verder dan nauwe elektronische samenwerking met de cliënt. Door de handen ineen te slaan kunnen accountants ook de leveranciers van hun cliënten ertoe bewegen om mee te werken aan efficiënte administratieve processen. Een goed voorbeeld hiervan is EDI-Circle, een initiatief dat navolging verdient en ook zeker gaat krijgen. Bovendien biedt het goede kansen aan kleinere accountantskantoren.

Door Ingeborg Walbrecht, projectmanager AccountView

Optimaal rendement uit financiële software

05-06-2007
Door te investeren in nieuwe financiële software kunnen accountantskantoren belangrijke efficiency-voordelen behalen. Maar aan welke eisen moet deze software voldoen? En hoe wordt hiervan optimaal gebruikgemaakt, zodat met de investering het beoogde rendement wordt behaald? Een praktisch verhaal over de do’s en don’ts rond het selecteren en implementeren van financiële software.

Door Ingeborg Walbrecht, projectmanager AccountView.
◄ vorige  1  2  3  4  5  volgende ►