Nieuws

IB VPB Export... de ideale tool!

28-08-2008

Applifiks en BrancheView hebben gezamenlijk een module ontwikkeld voor de export van de financiële cijfers vanuit AccountView, ten behoeve van de winstaangifte in uw fiscale pakket. Deze module is de ideale tool voor accountants om snel de cijfers van de jaarrekening in het eigen fiscale aangiftepakket in te lezen.

Met deze module exporteert u de financiële cijfers die nodig zijn voor uw IB of VPB aangifte. In AccountView worden grootboekrekeningen eenmalig voorzien van de juiste codering om ze vervolgens te exporteren. Dit voorkomt veel handmatig tikwerk en invoerfouten. Applifiks kan voor u de levering, installatie en implementatie van deze module verzorgen.

Klik hier voor een demo van IB VPB Export.

Deze demo is op basis van het fiscale pakket Elsevier, werkt u met een ander fiscaal pakket dan is de werkwijze identiek.

Export is mogelijk naar een van de volgende pakketten:

- Elsevier VPB programma en Elsevier BAS Programma
- Prim@ccount
- SDU Belasting Office
- Unit 4 Agresso Fiscaal

Staat uw fiscale pakket er niet bij? of heeft u interesse in dit product?
Neem dan contact op met Applifiks (Tel. 06 5133 7310 / info@Applifiks.nl)

Nieuw boekjaar aanmaken in AccountView

07-01-2008
In AccountView wordt per boekjaar een administratie gevoerd. Zo maakt u een duidelijk onderscheid tussen de gegevens van de verschillende boekjaren. De nieuwe administratie maakt u aan wanneer u klaar bent met invoeren in het oude boekjaar en u wilt boeken in het nieuwe boekjaar.

Eindejaarsverwerking betekent in AccountView 'een nieuw boekjaar automatisch aanmaken'. Uw verlies- en winstrekeningen komen in het nieuwe boekjaar op nul te staan. Verder neemt u alle benodigde gegevens mee om in het nieuwe boekjaar meteen verder te kunnen werken.

AccountView kent een flexibele eindejaarsverwerking. Het is niet nodig om het oude boekjaar af te sluiten voordat u begint met boeken in het nieuwe boekjaar. U kunt in beide boekjaren boeken en deze precies op elkaar laten aansluiten. De module Aangepaste jaarovergang van BrancheView kan worden gebruikt in het geval dat saldo’s van grootboekrekeningen niet of gewijzigd in de beginbalans van een nieuw boekjaar moeten worden opgenomen.

Applifiks heeft voor u een aantal aandachtspunten verzameld die voor u van belang zijn bij en voor het aanmaken van een nieuwe boekjaar in AccountView:

Lees verder: Applifiks Eindejaarsverwerking.pdf

Administratie & Belastingadviseur R.S. Kremer stapt over op AccountView

14-11-2007

Uit onderzoek van NOAB is gebleken dat AccountView de hoogste waardering krijgt. Deze hoge waardering is enerzijds toe te schrijven aan de stabiliteit, de flexibiliteit, het gebruikersgemak en de vele toepassingen die op AccountView leverbaar zijn. Anderzijds is de perfecte ondersteuning door de partners bij advisering over te kiezen oplossingen en implementatie daar ook debet aan.

 

Met elkaar kunnen we meerwaarde bieden
Administratie & Belastingadviseurs R.S. Kremer b.v. in Assen is één van de kantoren die voor AccountView heeft gekozen en zit momenteel middenin de overstap om vanaf 1 januari 2008 volledig met AccountView te werken.


“Natuurlijk is het voor de medewerkers even wennen”, stelt Sander Kremer. “Maar het loopt goed; we zijn niet ontevreden”. Kremer roemt met name de ondersteuning vanuit AccountView en haar partners Applifiks en CvE Solutions. “Als we bellen, worden we geholpen, dat werkt erg prettig”.

 

‘One Click Report’ van Applifiks
Voor de rapportages koos Kremer voor het model ‘One Click Report’ van leverancier Applifiks. Eigenaar Durk Tuinier heeft meer dan tien jaar ervaring in het begeleiden en ondersteunen van administratie- en accountants-kantoren. Het bedrijf werkt sinds 2006 met de financiele software van AccountView en heeft zich hierbij voornamelijk gespecialiseerd in de rapportagemogelijkheden, waarbij de kracht van de administratieve eenvoud centraal staat.

 

“Met ‘One Click Report’ kan snel, efficiënt en gebruiksvriendelijk vanuit AccountView een complete jaarrekening in Microsoft Word gegenereerd worden”, stelt Durk Tuinier. “Het concept is eenvoudig”, zegt Durk Tuinier.
“De mutaties van een administratie worden ingevoerd en bewerkt in de financiële administratie van AccountView. Ook administraties van andere pakketten kunnen eenvoudig op basis van een Audit-file geïmporteerd worden in AccountView. Vervolgens kan met één druk op de knop de jaarrekening gegenereerd worden vanuit AccountView in Microsoft Word. Dat dit een behoorlijke tijdwinst oplevert, hoef ik niet uit te leggen.”

 

Kremer had de wens dat het pakket van AccountView werd afgestemd op de specifieke situatie van het administratiekantoor in Assen. “Wij hebben onze eigen degelijke rapportage, waarmee we in de markt goed bekend staan”, stelt hij. We hebben Applifiks en CvE Solutions daarom gevraagd AccountView door te ontwikkelen en af te stemmen op ons kantoor. Wij leggen de lat wat dat betreft hoog”.


Bron: Activa Magazine

Een uitgave van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB).

Robbers & Partners draait zijn hand niet meer om voor rapportages

04-10-2007

“Als klein kantoor heb je geen tijd om de hele dag te besteden aan het vervaardigen van rapportages”, stelt Peter Robbers, algemeen directeur van Robbers & Partners. “Dat ligt anders als je één van de Big Four bent. Dan heb je een aparte rapportageafdeling. Bij ons moet de accountant of assistent de cijfers zelf tot een fatsoenlijk rapport maken. Tot voor kort hadden we daar geen goede rapportagetool voor. Maar nu we met One Click Report in combinatie met AccountView werken, draaien we onze hand niet meer om voor rapportages!”


Oude bekenden
De keuze voor AccountView was snel gemaakt. “Wij kwamen erachter dat onze externe systeembeheerder - CvE Solutions uit Ochten - partner van AccountView is en dit pakket dus ook kan leveren”, vervolgt Peter Robbers. “In het kielzog van CvE Solutions kwam Durk Tuinier van Applifiks. Hij had in de tijd van Omegon bewezen heel creatief te zijn met rapportagemodules. We kwamen dus als het ware oude bekenden tegen met wie we altijd goede zaken hebben gedaan. Hierdoor was onze keuze voor AccountView eigenlijk vanzelfsprekend. Want wanneer partijen als CvE Solutions en Applifiks zich inlaten met zo’n pakket, dan weet je dat het goed zit.”


One Click Report
Naast AccountView maakt Robbers & Partners gebruik van het door Applifiks ontwikkelde rapportmodel One Click Report. “Dat werkt goed samen met AccountView en de rapporten zien er goed uit”, aldus Peter Robbers. “Bovendien kun je met kennis van Microsoft Word een rapport eenvoudig aanpassen naar je eigen wensen. Dat werkt wel zo prettig. Vooral gezien de frustratie en onmacht die we met vorige rapportagemodules hebben gehad. Daarmee konden we niet de rapportages opstellen die wij wilden. Maar met One Click Report kunnen we dat nu wel.”


Belangrijkste resultaten
Robbers & Partners is blij met de keuze voor AccountView in combinatie met One Click Report. “Het was voor ons echt een ‘Aha-erlebnis’, vooral bij de rapportages”, vertelt Peter Robbers. “Wij hebben de tijd niet om uitgebreid rapporten te maken. Nu drukken we op een paar knoppen en we hebben een kant-en-klaar rapport, dat eenvoudig is te wijzigen. In die zin werken we stukken sneller. Daarnaast gaat de urenverantwoording in AccountView ook super. Dat alles zo goed gaat, hebben we te danken aan de goede begeleiding van Applifiks en CvE Solutions. Zij doen echt hun best voor ons."

 

Lees het volledige artikel op: http://www.accountview.nl/av54712.htm

Factuurwijzer publiceert Praktijkgids 'Elektronische Facturen'

14-09-2007

Bestellen, betalen, boekhouden, belastingaangifte, zelfs het deponeren van jaarstukken gaat tegenwoordig elektronisch. Waarom factureren we dan nog steeds op papier?


Gelukkig mag de elektronische factuur zich de laatste tijd verheugen op een groeiende stroom belangstellenden. Dit komt onder meer vanwege de besparingen voor de verzender van een elektronische factuur. Daarnaast kunnen tal van kwalitatieve voordelen worden gerealiseerd voor: het management, de financiële afdeling de afdeling verkoop en -heel belangrijk- de klanten. Daarbij speelt ketendigitalisering een essentiële rol: maximaal rendement ontstaat als de verzender rekening houdt met haar klant: de ontvanger. De factuur is immers de logische schakel tussen elektronisch bestellen en elektronisch betalen.


In dit boekje wordt ingegaan op het elektronisch verzenden van verkoopfacturen, het verwerken van inkoopfacturen en het archiveren van facturen. Om de materie begrijpelijk te maken wordt er gewerkt met modellen, voorbeeldberekeningen, duidelijke aandachtspunten en veelgestelde vragen.
Ook wordt stilgestaan bij de elektronische handtekening en worden de diverse dienstverleners gerubriceerd.


Nu te bestellen via de website van Kluwer.

http://www.kluwershop.nl/details.asp?pr=12062

◄ vorige  1  2  3  4  5  volgende ►