Nieuws

AccountView wordt Visma Software

30-06-2012

"Door uitbreiding meer bedrijven beter van dienst zijn"

Na vijfentwintig jaar neemt AccountView BV afscheid van deze bedrijfsnaam en gaat per 1 juli samen met Mamut verder als Visma Software BV. AccountView is al sinds 2007 onderdeel van de Visma-groep. De diverse Visma-organisaties werken meer en meer samen bij de ontwikkeling van nieuwe software en diensten. Het voeren van een overkoepelende naam is daarvan een logisch gevolg. Visma Software
zal naast AccountView business software tevens Mamut One, Visma Severa en diverse andere SaaS-oplossingen aanbieden. Door deze uitbreiding kan de organisatie meer bedrijven beter van dienst zijn.

 

Øystein Moan, CEO van Visma AS: “Visma biedt echte Nordic business solutions. Noord-Europa heeft een unieke zakelijke cultuur en de landen in deze regio hebben een vergelijkbaar welvaartsniveau. De samenlevingen zijn er efficiënt georganiseerd en de sociaaleconomische verschillen zijn klein, terwijl de lonen hoog zijn. Dat maakt efficiency in deze landen noodzakelijk. Onze klanten concurreren met China en India. Dus moet ook hun software super efficiënt zijn en in die behoefte voorziet Visma. Daarbij komt nog dat de Nederlandse mentaliteit uitstekend past bij de onze. Vandaar ook dat nu de tijd rijp is om in Nederland onder één naam te opereren.”

Visma is een Noors bedrijf dat IT-oplossingen ontwikkelt voor onder meer salarisadministratie, customer relationship management (CRM), e-commerce en enterprise resource planning (ERP). Daarbij stelt Visma de cloud centraal nu steeds meer bedrijven – ook grote ondernemingen – overstappen naar de cloud. Het bedrijf verwacht dat alle ERP- en salarissystemen uiteindelijk in de cloud zullen draaien.

Casper Haspels, Commercieel Directeur van Visma Software: “Voor de verdere ontwikkeling van onze applicaties is het belangrijk dat we onze krachten hebben gebundeld. Het geeft ons de R&D-capaciteiten om werkelijk innovatieve oplossingen te blijven maken. Ook kunnen we onze klanten hierdoor grote kostenvoordelen bieden en veel sneller reageren op marktveranderingen. Maar lokale aanwezigheid blijft voorop staan voor Visma. Voor administratie en humanresourcediensten gelden lokale regels en om onze klanten in Nederland goed te begrijpen is de vestiging hier essentieel.

Bron: AccountView

Applifiks gecertificeerd partner van ESG

28-01-2012

"Sinds januari 2012 is Applifiks gecertificeerd partner van ESG - De Electronische Signatuur bv"

Voor het aanleveren van (XBRL/SBR) berichten aan Digipoort dient de intermediair te beschikken over
een PKIoverheid server certificaat. Dit certificaat wordt gebruikt in de software applicatie waarmee
aangifte wordt gedaan bij de overheid. Vanaf 1 januari 2013 dienen deze berichten te worden
aangeleverd aan Digipoort (in plaats van BAPI).

 

In de (XBRL/SBR) berichten naar banken, met daarin een ondertekening door een accountant, wordt middels
een PKIoverheid beroepscertificaat een digitale handtekening geplaatst. Een beroepscertificaat is een digitale handtekening met gekwalificeerd certificaat, waarin ook het inschrijfnummer van het accountantsregister is opgenomen. Door het gebruik van het beroepscertificaat kan de ontvanger onomstotelijk vaststellen wie de handtekening heeft gezet en of deze persoon als RA of AA staat ingeschreven. Medio 2009 hebben NIVRA en NOvAA besloten de elektronische handtekening met gekwalificeerd certificaat aan te wijzen als elektronische variant van de normale handtekening, die de accountant kan gebruiken bij de ondertekening van accountantsverklaringen of assurance-rapporten in elektronische vorm.
 
Applifiks informeert u graag en levert als gecertificeerd partner van ESG - De Electronische Signatuur bv het benodigde PKIoverheid certificaat.


Kijk voor meer info over ESG - De Electronische Signatuur op:
www.de-electronische-signatuur.nl

Accountview heeft dé oplossing voor XBRL/SBR

21-06-2010

AccountView heeft een eigen innovatieve theorie over de te realiseren voordelen door het gebruik van XBRL/SBR. Waar het bij het gebruik van XBRL/SBR om gaat is het maken van een optimalisatieslag door het inzetten van nieuwe technieken en tools.

 

Accountview is al jarenlang actief betrokken bij XBRL/SBR. Hierbij hebben zij de mogelijkheden van XBRL en SBR doorgrondt en op basis hiervan is vanaf augustus 2010 een softwareoplossing beschikbaar. Met Standard Business Reporting (SBR) kunnen op een eenvoudige manier betrouwbare financiële rapportages voor overheid, banken en toezichthouders worden gemaakt en verstuurd.
 
Accountview vindt dat XBRL/SBR bij de bron geïmplementeerd moet worden. In de financiële administratie dus. Door de tools van Accountview in te zetten voor XBRL/SBR en in te passen binnen het proces van de organisatie waarbij gedurende het gehele jaar gewaakt wordt over de juistheid en volledigheid van de administratie en waar u stapsgewijs wordt gewezen op noodzakelijke toelichtingen en specificaties, levert dit een grote efficiencywinst op.

AccountView Go: online boekhouden in een nieuw perspectief

11-12-2009

Voor accountants die hun cliënten vooruit willen laten kijken.


AccountView lanceert AccountView Go, een nieuwe webapplicatie voor online boekhouden, specifiek voor zelfstandig ondernemers die samen met hun accountant de boekhouding willen voeren. AccountView Go helpt de ondernemer vooruit te kijken. Door actuele gegevens door te vertalen naar de liquiditeitspositie stimuleert AccountView de ondernemer om zijn boekhouding up-to-date te houden.

 

AccountView Go geeft de accountant tools om de ondernemer toegevoegde waarde te bieden. Zo kan hij proactief ingrijpen, fouten corrigeren, helpen bij een goede financiële planning en vooral de klant op tijd laten bijsturen op het moment dat hij rood dreigt te gaan staan. Een van die tools is een liquiditeitsgrafiek. Deze grafiek geeft onder meer aan wanneer bepaalde inkomsten verwacht kunnen worden en wanneer bepaalde uitgaven (incasso’s en BTW-afdracht) gedaan moeten worden. Verder geeft AccountView Go de ondernemer de mogelijkheid zelf een deel van het invoerwerk te doen. Zaken zoals de periodieke afschrijvingen en loonjournaalposten kunnen door de accountant worden toegevoegd. Alle mutaties van zowel de cliënt als de accountant worden automatisch bijgewerkt in dezelfde administratie.  
 
AccountView Go is vanaf 1 december 2009 beschikbaar. AccountView verzorgt de hosting van deze webapplicatie. De basisfunctionaliteit is vanaf € 17,50 per maand beschikbaar.

Bekijk de videocase van RS Kremer Administratie & Belastingadviseurs uit Assen en hoor wat zij vertellen over hun ervaringen met AccountView Go. Of kijk hier voor meer informatie over AccountView Go.

Verlengstuk van accountant en klant

18-01-2009

CvE Solutions

 

De beste software voor accountantskantoren en hun klanten? Voor CvE Solutions is dat duidelijk AccountView. Aan deze vaststelling ligt ruim twintig jaar ervaring in de accountancysector ten grondslag. De praktijk is het bewijs: onder begeleiding van CvE Solutions maakten veel relaties van het automatiseringsbedrijf met succes de overstap naar AccountView...

◄ vorige  1  2  3  4  5  volgende ►