Nieuws

Deponering KvK Publicatiestukken vanuit AccountView gereed

14-03-2014
Met ingang van 1 januari 2014 is het digitaal deponeren van jaarrekeningen bij de Kamer van Koophandel alleen nog mogelijk via de system-to-system aanpak SBR. U kunt niet langer per e-mail de stukken aanleveren. Met de AccountView software van Visma bent u in staat op een snelle en efficiënte manier tot deponering van deze publicatiestukken te komen. Door gebruik te maken van de reeds aanwezige financiële gegevens, aangevuld met klant specifieke informatie is digitale deponering van de publicatiestukken eenvoudig mogelijk.

Het resultaat is niet alleen een digitaal bestand voor de Kamer van Koophandel maar tevens een goed leesbaar publicatierapport in pdf voor uw cliënt.

Applifiks heeft in de afgelopen tijd een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de benodigde functionaliteit en heeft door de samenwerking met Visma veel expertise op dit onderwerp opgebouwd.

Visma Software ontvangt zilveren predicaat 'SBR voor banken'

11-02-2013

Meer dan honderd kredietrapportages succesvol naar banken met SBR to Go

Met zijn SBR to Go-project heeft Visma Software (voorheen AccountView) het zilveren predicaat ‘SBR voor banken’ verworven. De onderscheiding werd  recent uitgereikt door het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC), een gezamenlijk initiatief van ABN AMRO, ING en de Rabobank.

SBR to Go is een project van Visma Software en zijn partner Applifiks, waaraan zeven accountantskantoren deelnemen. Binnen het kader van een ketentest leverden zij samen via de AccountView-software meer dan honderd kredietrapportages succesvol aan in de productieomgeving van het FRC. De rapportages waren van hoge kwaliteit en zowel technisch als inhoudelijk correct. Ook werd het PKI-Overheid-certificaat van AccountView geaccrediteerd. Beide prestaties leverden samen het zilveren predicaat op.

Casper Haspels, Commercieel Directeur van Visma Software: “Standard Business Reporting is een feit waar niemand meer om heen kan. Wij zijn allang met SBR bezig: niet alleen door onze AccountView-software op deze ontwikkeling voor te bereiden, maar ook onze klanten. Het SBR to Go-project dat we met onze partner Applifiks zijn gestart, is daar een mooi voorbeeld van. Dat we samen het zilveren predicaat ‘SBR voor banken’ hebben behaald, is iets waar we allemaal trots op mogen zijn. Het laat zien dat AccountView klaar is voor SBR en getuigt van de vooruitziende blik van de deelnemende accountantskantoren en Applifiks.”

Lees hier het volledige artikel.

SBA Financieel Management klaar voor de kansen van SBR

02-10-2012

Vanaf 1 januari 2013 moeten alle aangiften IB en VpB digitaal worden gedaan, op basis van Standard Business Reporting (SBR). Maar SBR is veel meer dan een verplichting vanuit de overheid – net zo belangrijk is dat het administratie- en accountantskantoren in staat stelt de kwaliteit van hun dienstverlening te verbeteren. Daarom doet SBA Financieel Management mee aan het SBR to Go-project van Visma Software en implementatiepartner Applifiks.


Van webwinkels tot garages, slagers en horecabedrijven: het elfkoppige SBA Financieel Management biedt kleine zelfstandigen in diverse sectoren sinds 2001 diensten voor de bedrijfsadministratie, personeelsadministratie, vermogensadministratie en belastingadvies. Financieel manager en oprichter Peter Scholte van het in Groningen gevestigde kantoor: “Vooral horeca is een sterke poot, daar is administratief veel eer voor ons te behalen. Margeverbetering, hoe klein ook, is essentieel. Wij zien dat als een uitdaging. Door vernieuwing in de vorm van procesautomatisering kunnen we als financieel dienstverlener het verschil maken. Niet alleen voor horecaondernemers, maar voor al onze klanten. Dit streven ligt ook aan de basis van onze deelname aan SBR to Go.”

Gestandaardiseerde processen
Durk Tuinier en Peter ScholteIn 2008 zette SBA een grote stap op het gebied van procesautomatisering door volledig over te gaan op AccountView. Scholte: “Onze klanten brachten verschillende pakketten binnen. Die moesten we allemaal leren kennen en beheren. Ik wilde één oplossing met online toegang voor onze meer dan honderd klanten. De aantrekkelijke prijsstelling en heldere functionaliteit van AccountView, in combinatie met korte communicatielijnen naar de  leverancier, maakten de software tot de beste oplossing voor ons. We hebben daarbij gekozen voor een oplossing die wordt gehost door CvE Solutions. Dat is een Visma Solution Center.” SBA breidde zijn AccountView-oplossing gaandeweg uit met modules voor de facturatie en urenregistratie. Voor de loonadministratie viel de keuze op de online software AccountView Nmbrs en voor de fiscale aangifte werd een koppeling met Primaccount gerealiseerd.

Lees hier het volledige artikel.

Visma Software en Applifiks starten SBR to Go-project

24-07-2012

Visma Software en implementatiepartner Applifiks hebben het startsein gegeven voor een SBR to Go-project dat kleinere administratie- en accountantskantoren moet stimuleren gebruik te maken van SBR (Standard Business Reporting). Aan dit project doen acht administratie- en accountantskantoren mee, die zo onder begeleiding kunnen ervaren wat de implicaties zijn van het aanmaken van SBR-rapportages in XBRL ten behoeve van bancaire en overheidsinstellingen.

 

De doelstelling van het project is tweeledig: ervoor zorgen dat de kantoren SBR-ready zijn, zodat zij op tijd kunnen voldoen aan de verplichtstelling van deze standaard voor de aangiften IB/VpB per 1 januari 2013, én de kwaliteit van hun dienstverlening kunnen verbeteren.

Impact SBR
De samenwerkende partijen zullen tijdens het project SBR implementeren bij de deelnemende kantoren en hen ondersteunen bij het versturen van diverse soorten XBRL-documenten: kredietrapportages naar de banken, OB-aangiften naar de Belastingdienst en jaarrekeningen naar de Kamer van Koophandel. Maar daar blijft het niet bij. Minstens zo belangrijk is het dat ze de kantoren bewustmaken van de strategische impact van SBR en hen helpen hun werkprocessen te optimaliseren door SBR te combineren met de Visma-oplossingen Samenstel-assistent en Werkprogramma om zo een betere dienstverlening te verwezenlijken tegen lagere kosten. Veel grotere acccountancykantoren hebben die doelstelling inmiddels al gerealiseerd.

Aanpassingen in bedrijfsmodel
‘Ook MKB-kantoren denken volop na over het doorvoeren van aanpassingen in hun bedrijfsmodel om te kunnen blijven voldoen aan de wetgeving en toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren aan hun klanten,’ zegt Casper Haspels, commercieel directeur van Visma Software. ‘In onze visie dient de accountant voortdurend de beschikking te hebben over actuele klantdata om uitvragende instanties snel te kunnen voorzien van tussentijdse rapportages. Daarvoor moet hij snel zicht hebben op de juistheid van de gegevens. Visma Software levert hiertoe de hulpmiddelen. Anderzijds kan de accountant zijn klanten ook beter van advies dienen als de data actueel zijn. Per saldo zal hij na implementatie van SBR minder tijd kwijt zijn aan administratieve werkzaamheden, maar toch meer diensten kunnen leveren aan zijn klanten.’

Kantoren
De acht administratie- en accountantskantoren die meedoen aan dit project zijn: Kantoor Boone (Den Haag), Hartmans Administratie (Biddinghuizen), Hoenderdos Kleinloog Accountants (Zaandam), J.B. Hulshof Accountants & Belastingadviseurs (Almelo), Jonkers & De Jonge (Heerenveen), Lenssen aandacht x resultaat (Hegelsom), Robbers & Partners accountants & belastingadviseurs (Apeldoorn) en SBA Financieel Management (Groningen).

SBR ToGo van start

03-07-2012

Applifiks is samen met Visma (AccountView) het project SBRToGo gestart om administratie-en accountantskantoren te stimuleren gebruik te maken van SBR.

 

Aan dit project gaan 8 administratie-en accountantskantoren meedoen die het aanmaken en aanleveren van SBR-rapportages in XBRL aan de banken en de overheid, graag begeleid willen ervaren. Met als doel voldoende praktijkervaring te realiseren zodat zij straks volledig SBR Ready zijn.

SBR wordt dé standaard voor uitwisseling van financiële en aanvullende gegevens met de belastingdienst, kamer van koophandel en bancaire instellingen waarbij op efficiënte wijze, system to system, aangiften, deponeringen en financiële rapportages aangeleverd worden op basis van een gestandaardiseerde indeling (taxonomie).


Doelstellingen:

1. Het implementeren van SBR binnen het kantoor, waarbij de volgende XBRL
instance documenten daadwerkelijk verstuurd gaan worden vanuit AccountView:

a. Kredietrapportage
b. OB aangifte
c. KvK

2. Het creëren van strategische bewustwording bij de deelnemende kantoren
door het uitvoeren van een SBR Scan Lite.

3. Optimalisatie werkprocessen door toepassing van SBR in combinatie
met SamenstelAssistent en Werkprogramma.

4. Op tijd klaar voor de verplichtstelling IB/VpB per 1 januari 2013.

1  2  3  4  5  volgende ►